O tvornici

Prva Hrvatska tvornica DVD-a

Tvrtka Kvark je u Listopadu 2006. godine otvorila prvu hrvatsku tvornicu za proizvodnju repliciranih CD, DVD-5(4.7GB) i DVD9(8.54GB) diskova. Nakon što je izvršena instalacija strojeva i opreme, tvornica je u pogon puštena krajem listopada. Ta najnovija i potpuno automatizirana linija za proizvodnju DVD diskova moći će godišnje proizvesti 22 milijuna diskova. Proizvodna linija je nabavljena od proizvođača ANWELL Hong Kong i TOYO Japan, koji proizvode jedne od najbržih i najsuvremenijih linija za proizvodnju DVD diskova, sa proizvodnim ciklusom od 2 sekunde za jedan disk.

U sastavu linije nalazi se i suvremeni stroj za offset tisak na disk, renomiranog proizvođača Guann Way, pomoću koje se može nanositi full color otisak najviše kvalitete, brzinom manjom od jedne sekunde po disku.

Hrvatski video distributeri više ne moraju odlaziti umnožavati svoje filmove u inozemstvo, jer od sada u Kvarku mogu dobiti vrhunski proizvod po povoljnijoj cijeni.


Ukratko proizvodnja DVD diskova se odvija u slijedećim proizvodnim fazama:


1) BRIZGANJE
Polikarbonat (plastični granulat) se pomoću usisnog uređaja čeličnim cijevima transportira iz rezervoara u mašine za brizganje japanskog proizvođača TOYO. Polikarbonat se u TOYO mašinama tali i ubrizgava u alat u kojem se nalazi matrica (stamper) sa utisnutim digitalnim podacima. Proizvodna linija za proizvodnju DVD-a sadrži dvije mašine za brizganje, dok je za proizvodnju CD-a dovoljna jedna. Kod proizvodnje DVD-a svaka od dviju mašina proizvodi po jedan disk promjera 120mm i debljine 0,6mm. Prilikom proizvodnje CD-a jedna mašina za brizganje proizvodi jedan disk debljine 1,2mm.

2) HLAĐENJE
Nakon brizganja diskovi se vade iz alata pomoću ultra brze robotske ruke i odlažu na proizvodnu traku gdje se hlade.

3) METALIZIRANJE
Na ohlađene diskove se u sputtering coater-u nanosi tanki sloj metala. Kod DVD5 diskova nanosi se sloj aluminija debljine 40nm samo na jednu polovicu diska, a druga ostaje transparentna bez nanosa metala. U slučaju DVD9 diska, nanosi se sloj aluminija debljine 40nm (nanometara) na jedan disk, a na drugi polureflektirajući se nanosi sloj legure srebra debljine 9nm kroz koji prolazi laserska zraka.

4) VEZIVANJE (engleski BONDING)
U ovoj fazi metalizirani diskovi se međusobno lijepe, te se vezivno sredstvo suši pomoću UV zraka.

5) INLINE TESTIRANJE
Diskovi prolaze kroz specijalne skenere koji testiraju optičke parametre dikova, te odvaja diskove koji ne zadovljavaju stroge kriterije kvalitete. Ispravni diskovi se slažu na spindlove

6) OFFLINE TESTIRANJE
S obzirom da je DVD disk visoko sofisticirani proizvod on se mora detaljno testirati i izvan proizvodne linije. Uzima se jedan disk na 200-300 diskova i testira se na posebnim uređajima. Pomoću uređaja njemačke firme Basler testiraju se fizikalni parametri diska. Za testiranje elektroničkih parametara diska služi tester austrijske firme Datarius.

7) Tisak
Nakon testiranja na površinu DVD diska se otiskuje slika pomoću offset stroja .

8) Pakiranje
Zadnja faza proizvodnje je pakiranje diska u DVD box, ubacivanje omota i celofaniranje Sve faze proizvodnje, osim pakiranja, se rade u prostoriji u kojoj je osigurana visoka čistoća zraka pomoću intezivnog filtriranja ulaznog zraka i pomoću strogih higijenskih uvjeta.

Tvrtka je osnovana 1991 godine i od svog osnutka jedna od glavnih djelatnosti je bila proizvodnja medija za snimanje. U početku su to bile audio kazete, zatim video kazete, a sada je tvrtka investirala u proizvodnju CD-ROM i DVD-ROM diskova.